Schenking kunstwerken aan Zorgspectrum

Een 30-tal kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie krijgen een nieuwe bestemming. De kunstwerken zijn vanaf heden te zien in De Geinsche Hof en locatie Zuilenstein van Zorgspectrum te Nieuwegein. Daartoe ondertekenden wethouder Hans Reusch van de gemeente Nieuwegein Hermine Schuringa-Luchtmeijer, manager van Zorgspectrum donderdag 28 februari een overdrachtscontract. Hans Reusch: “Het is fijn dat de collectie een mooie bestemming krijgt in de zorglocaties van Zorgspectrum. Zo kunnen er nog veel inwoners van Nieuwegein van genieten.”

De gemeentelijke collectie is over een langere periode aangekocht. Voor een deel via de gemeentelijke Beeldend Kunstenaars Regeling die in de jaren 70/80 van kracht was. De kunstwerken, eigendom van de gemeente, worden aan de zorgorganisatie geschonken. “Bij Zorgspectrum schenken we naast onze zorg en behandeling veel aandacht aan het woon-leefklimaat: Kunst is hierbij een mooie en goede aanvulling op het verfraaien van de leefomgeving van de bewoners”, aldus Hermine Schuringa.

Met de verhuizing naar het nieuwe Stadshuis was het niet mogelijk alle kunstwerken een goede plek te geven. Aanvankelijk zouden 50 kunstwerken naar de kunstuitleen van de bibliotheek gaan. De Bibliotheek heeft echter besloten om de kunstuitleen te beëindigen. Gezocht is naar een alternatieve bestemming om de kunstwerken een passende bestemming te geven. Zorgspectrum is zo’n bestemming.

Voor de resterende werken uit de gemeentelijke kunstcollectie organiseert de gemeente binnenkort een veiling waarbij de opbrengsten ten goede komen aan Rundu. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk